банківські реквізити

Громадська організація «Медичний загін спецпризначення «Білі берети»
ЄДРПОУ 39241744
р/р 26008055108473 в
Філія в ПАТ КБ "ПриватБанк"
вул. Г. Сагайдачного, 2
МФО 338783

6 вересня 2014 р.

Тернопільські "Білі берети" надають медичну допомогу в зоні АТО

Події на сході України. Медична допомога українській армії». Цю тему обговорювали 5-го вересня в Тернопільському прес-клубі. Як зазначали учасники засідання, нині військовослужбовці у зоні АТО потребують кваліфікованої допомоги лікарів. Але важливо, щоб і самі бійці мали навички для надання первинної медичної допомоги. «Це не менш необхідно, аніж військовий вишкіл, — наголошує тимчасово виконуючий обов’язки військового комісара Тернопільського обласного комісаріату Володимир Катинський. — У тих військових підрозділах, в яких більше уваги приділялось підготовці з надання медичної допомоги, солдати мають більші шанси вижити. І своєчасне медичне забезпечення відіграє велику роль».
Третьокурсниця Тернопільського державного медичного університету імені Івана Горбачевського Ірина недавно повернулася зі сходу України. Як вона зазначає, нині вкрай необхідні кровоспинні, знеболювальні, противірусні, протизапальні засоби. Бракує військовим спеціалізованих аптечок. «У першу чергу не вистачало знеболюючих групи А, також противірусних і протизапальних медикаментів, — розповіла Ірина. Як не дивно, хлопці дуже хворіють, бо імунітет ослаблений. Ми укомплектовували індивідуальні аптечки з того, що в нас було».
 Голова громадської організації «Медичний загін спецпризначення «Білі Берети» Андрій Салагорник каже: отримуючи інформацію про потреби солдатів безпосередньо від знайомих із зони АТО, волонтери допомагають усім чим можуть. «Щоб солдат вижив, потрібно на полі бою зупинити кровотечу і відновити прохідність дихальних шляхів. Ми напряму передаємо «Новою поштою» медикаменти, медзасоби лікарям», — зазначає Андрій. Співзасновник, активіст «Медичного загону спецпризначення «Білі Берети» Антон Рекуш розповів, що для медичних потреб в зону АТО він збирається передати вантажний автомобіль, попередньо його переобладнавши.

Немає коментарів:

Дописати коментар