банківські реквізити

Громадська організація «Медичний загін спецпризначення «Білі берети»
ЄДРПОУ 39241744
р/р 26008055108473 в
Філія в ПАТ КБ "ПриватБанк"
вул. Г. Сагайдачного, 2
МФО 338783

25 вересня 2014 р.

"Білі берети" облаштовують швидку для АТО

Спеціально облаштованих санітарних машин вкрай бракує в зоні АТО. І якщо ліками бійці забезпечені, в цьому їм дуже допомагають волонтери, то медичний транспорт бійцям дуже потрібен.
Тернопільський судинний хірург Юрій Свідерський, який два тижні провів добровольцем в АТО, каже, що за весь цей час бачив там лише один автомобіль, належно обладнаний для надання екстреної допомоги  і транспортування важкопоранених.
- Це - військовий реанімобіль Volkswagen медичного загону одного з добровольчих корпусів, - каже лікар. - А в армії ці завдання виконують старі і непристосовані автомобілі марок "УАЗ" та "Газель". Там жодних умов для надання допомоги в дорозі абсолютно немає. Там нема балонів з киснем, я вже не говорю про високотехнологічні речі. Це старезні швидкі, які можуть лише довести пацієнта до стаціонарного госпіталю в тилу. Треба розуміти, що належно обладнаний військовий реанімобіль потребує ще й бронювання,  додає медик. А це вартує сотні тисяч гривень, які у наш час зібрати важко.
До слова, облаштувати медичний автомобіль та передати його в АТО взялася тернопільська організація "Білі берети". Рекомендації з облаштування надаватиме Юрій Свідерський, який вже знає на практиці, що краще потрібно для такого транспорту.
- Лікар вважає, що в цьому автомобілі краще поставити крісло на кшталт стоматологічного, щоб людина і не сиділа, і не лежала. Таке положення краще, ніж лежаче, - каже співзасновник і активіст громадської організації Медичний загін "Білі берети" Антон Рекуш. - Тому будемо шукати те крісло, щоб обладнати авто так, як це бачить медик.
 До слова, Юрій Свідерський в жовтні знову збирається в АТО. Він і передасть це авто бійцям.

Немає коментарів:

Дописати коментар